מייזון דודוניון Cognac Dudognon

 
 
ענבים מזן אוני בלאן מבשילים לאט, אבל תנובה וחומציות שלהם גבוה במיוחד. בשנים האחרונות התחילו לגדל כרמי פול בלאנש, מונטיל וקולומבר. מהם מופקים כוהלים ארומטיים יותר ועשירים בטעם, אבל מפונקים יותר בגידולם. בציר נעשה באוקטובר בכמה שלבים ובדרך המסורתית. קודם בוצרים את ענבי הפול בלאנש והוא עבור תהליך הפקת יין בנפרד. לאחר מכן מגיע תורו של מונטיל ואוני בלאן. במשק משתמשים אך ורק בענבים משלהם.
בית זיקוק כאן מקום לא גדול – ודבר ראשון שמושך תשומת לב – אלמביק, כורסא, שמיכת צמר ונעלי בית. אלמביק מובנה בתוך תנור העצים. תנור זה מצריך השגחה מתמדת – ולכן עומדים פה גם כורסא, שמיכת צמר ונעלי בית. באותו מקום נמצאת גם טלויזיה – הכל באווירה ביתית. קיבולת מיכל הזיקוק היא 1111 ליטר, באמת קטן, אבל קל להפעלה.
במשק משפחת דיודוניאן מחממים את אלמביק ע"י העצים, ותהליך הזיקוק נעשה לא ע"י כלים מדויקים אלא ע"י  גביע יין. את היין מעבירים למיכל עם משקע קל (lies fines).